Barion Pixel

Segítség nemzetközi ügyekben

A globalizáció kiszélesedésével egyre természetesebbé vált az életünkben, hogy bárhol és bárhonnan össze tudunk kapcsolódni az üzleti ügyek terén (is).

Amikor az információk szabadon áramlanak és a technológia forradalmasítja a munkavégzés módját, egyre gyakoribbá válnak a határokon átnyúló ügyletek. A modern világ lehetőséget kínál arra, hogy bárhonnan a világból munkát vállaljunk, és a távolságok megszűnnek, ahogyan az időeltolódás is egyre kisebb jelentőséggel bír.

Az internet és a digitális kommunikáció eszközeinek fejlődése lehetővé teszi, hogy a munkavállalók és a vállalkozók a szaktudásukat és a készségeiket azokon a globális piacokon kínálják, amelyek korábban elérhetetlenek voltak számukra.

A pandémia időszaka pedig rávilágított arra, hogy munkavállalóként nem kell bejárni a céghez, akár az otthonunk is lehet az irodánk. Egyre több munkáltató belátja, hogy nem kell a dolgozóikat a saját íróasztalukhoz csábítani, akár Magyarországon is lehet alkalmazottja egy külföldi cégnek.

Tehát nem kell feltétlenül fix helyhez kötötten dolgoznunk, ezért egyre többen választják a vándorlást is akár, így digitális nomádként bárhol elvégezve az online munkát. És sokszor a család is követi őket.

A vállalkozások pedig bárhová értékesíthetnek, vagy nyújthatnak szolgáltatást. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy ezeknek a helyzeteknek adóügyi vonzata van.

$
Ahogy a világ határok nélkülivé válik a munkavégzés szempontjából, úgy változik a nemzetközi adózás jellege is.

 

$
Az egyre összetettebb üzleti struktúrák, a digitális gazdaság térnyerése és a határokon átnyúló ügyletek növekedése új kihívásokat vet fel az adózás területén.

 

 

 

A nemzetközi ügyek értelmezése az adózás speciális szelete, amely a szokásos belföldi ügyleteknél nagyobb komplexitással bírnak. Nem elegendő a hazai adójogot ismerni, a nemzetközi egyezményeket is vizsgálni szükséges.

$
Ezért, ha valaki nemzetközi üzletekkel vagy határokon átnyúló munkavégzéssel foglalkozik, alapvetően fontos, hogy adótanácsadóhoz forduljon.
$
Az adótanácsadók segíthetnek a megfelelő adózási stratégia kidolgozásában, a jogi követelmények betartásában és az adóhatóságokkal való kapcsolattartásban.
$
Ők képesek eligazítani a nemzetközi adózási szabályok bonyolult világában, és biztosítani, hogy az egyének és vállalkozások tisztességesen és hatékonyan kezeljék adókötelezettségeiket a határokon túl.
$
A határok nélküli munkavégzés és az erősödő globális ügyletek világában, ahogy a világ egyre inkább összekapcsolódik, érdemes felismerni a nemzetközi adózás komplexitását és a szakértők tanácsaira támaszkodni a határokon átnyúló ügyletek terén.

Mi magyar magánszemélyekkel, és szolgáltatást nyújtó kisvállalkozásokkal dolgozunk. Ezen belül kifejezetten foglalkozunk az építőipari tevékenységekkel is.

Kinek tudunk segíteni?

$

Kiköltözőknek, beköltözőknek, digitális nomádoknak, freelancereknek

$

Magyar munkavállalóknak, akik külföldi cégeknek dolgoznak

$

Magyar szolgáltató vállalkozóknak, akik külföldre számláznak

$

Magyar építőipari vállalkozásoknak, akik külföldön vállalnak munkát

Miben tudunk segíteni?

Adótanácsadás nemzetközi adóügyben

(Ha nem vagy biztos a dolgodban, keress fel bátran, szívesen segítek!)

Időpontfoglalás itt!

Adóügyi illetőség meghatározása adott élethelyzetekre vonatkozóan

(Kiköltözőknek, beköltözőknek, digitális nomádoknak, freelancereknek, munkvállalóknak.)

Időpontfoglalás itt!

Magyar adóbevallások elkészítése

(Külföldről származó jövedelem, külföldi befektetések, magyar ingatlanügyek, bejelentések, bevallások, ha a munkáltató helyett Neked kell fizetned.)

Adóbevallás megrendelése itt

További szolgáltatásaink

Részvétel adóhatósági ellenőrzés lebonyolításában

A nemzetközi ügyletek értelmezése, számlázása magyar szolgáltatóknak

Ha szeretnéd az alapokat magad átlátni, ajánlom a nemzetközi adózás videós online kurzust, amelyet azonnal elkezdhetsz használni és akárhányszor visszanézheted!

Nemzetközi ügyek

$

2 óra 38 percnyi anyag

$

17 érthető, tematizált, visszanézhető videó

$

a videókhoz tartozó, felhasználható segédletek (pdf)

Mindezt elérhető áron, kedvezőbben, mint egy egyórás személyes tanácsadás.

 

 

 

Az online tanfolyam ára: 24 900 Ft

amit banki átutalást követően bármikor elkezdhetsz és visszanézhetsz!

Kik vagyunk?

A Pénzügyminisztériumnál regisztrált adótanácsadók és adóellenőrzési referensek vagyunk mindketten. Az alaposság, utánajárás jellemez minket. Nincs két egyforma ügy, így minden esetre egyedileg készülünk. Szeretjük az összetett ügyek felgöngyölítését, és a legjobb megoldást is megtalálni, hogy minden fél elégedetten távozzon. Csak olyan ügyeket viszünk, amiket 100%-osan védeni tudunk az adóhatóságnál.

katona melinda adotanacsado coach

Katona Melinda

adótanácsadó, coach

Több mint egy évtizedes NAV-os múlttal a hátam mögött segítem a magánszemélyeket, egyéni vállalkozókat; ezen belül szolgáltatókkal dolgozom.

katona melinda adotanacsado coach

Jancsó Annamária

mérnök, adótanácsadó, könyvelő

Építőmérnökként kifejezetten az építőipari vállalkozásokkal dolgozom, mivel a szakmai és a pénzügyi oldalakat együttesen átlátom.