Barion Pixel

Tudtad, hogy a magyar vállalkozások kisebbik része éri meg az 5. szülinapját?

Miért lehet ez?

Én túl az 5. szülinapomon azt hiszem, sejtem…

Még mielőtt vállalkozás megalapításában gondolkodsz, legyen az egyéni vállalkozás vagy cég, lenne itt néhány dolog, amiről beszélni kellene.

Ezeket leginkább a saját bőrömön tapasztaltam meg, mint vállalkozó.

Mutatom, ma mit csinálnék másképp:

TERVEZÉS, tervezés és még egy kis tervezés

Na nem annyi, hogy elvegye a kedved, de reálisan kell látnod az útvonaltervet. Azt is megtervezed, hogyan jutsz el a nyaralásod helyszínére, nem? Egy vállalkozás ennél kicsit komolyabb előkészületet igényel…

Pénzügyi tervezés nélkül ne kezd neki egy vállalkozásnak!

 

Sok vállalkozásnak kell már az induláskor üzleti tervet készíteni, mert pl. támogatást kap. Ennek egyik része a pénzügyi terv, amit minden vállalkozásnak ajánlok készíteni, de akár magánszemélyeknek is a családi kassza áttekintésére.

Bevételek

Katás egyéni vállalkozóként csak bevételi nyilvántartást kell vezetned, ezt írja elő a törvény. Viszont csak a bevételek alakulásából nem sok mindent tudsz meg…De ha ehhez hozzáteszed a kiadási oldalt is, meg tudod határozni mennyi a jövedelmed, kvázi a nettó fizetésed, ha alkalmazott lennél.

Javaslom is katás vállalkozóknak vagy átalányadózóknak is, hogy a költségekről kérjen számlát és gyűjtse azokat. Sőt! Ha átalányadóból kirak a NAV, visszamenőleg év elejétől leszel tételes költségelszámolású szja-s vállalkozó!

Költségek

Vannak olyan költségeid, amik fixek (minden hónapban fizetsz adót, bérleti díjat, könyvelési díjat, bankköltséget stb…) és vannak, amik csak egy hónapban vagy egy időszakban jelentkeznek (pl. adótanácsadás díja, marketingköltség, irodabútor stb…)

Nézd csak meg az elmúlt évek bevételi nyilvántartásait! (ha van már) és látni fogod, hogy a Te területeden vannak-e olyan időszakok, amik hozzák a bevételek nagyobbik részét, vagy folyamatos bevételed van, vagy van-e olyan uborkaszezon, amikor lehet, jobb lenne szüneteltetni az egyéni vállalkozásodat.

A bevételek és költségek aránya

Amikor pont annyi bevételed van, ami a költségeidet fedezi, az a FEDEZETI PONT. Ott van nullán a vállalkozásod.

Ez alatt, vagyis amikor több a költséged, veszteséges vagy.

E fölött, amikor több a bevételed, akkor nyereséges vagy és természetesen arra törekszünk , hogy minden hónapban nyereségre tegyél szert, hiszen így fejlődik a vállalkozásod!

Tehát, ha nem tudod mennyi a költséged — nem tudod mennyi bevétel kell a fedezeti pontig. Ha nem tudod mennyi bevétel kell – nem tudod ,mennyit kell eladni egy hónapban. Ha nem tudod, mennyit adj el, majd csak lesz valahogy – nem tudod, a marketing melyik elemét növeld.

Ha már adótanácsadó oldalán jársz, beszéljünk egy kicsit az egyéni vállalkozók adózási módjáról és azok költségelszámolásáról. Ez a gondolatmenet sematikusan mutatja a 3 adózási módot.

Pontos számításhoz kérj adóoptimalizálási adótanácsadást itt:

Kata

Nincs költségelszámolás. Bármennyi is a költséged, azt be kell nyelned. Ezért is kell számon tartani azokat, hogy nyomon kövesd a cashflow (pénz be- és kiáramlás) alakulását.

Pl. Ha a bevételed 1000, ezt a bevételi értékhatárba számoljuk, de az adózást nem befolyásolja, amíg 12 M Ft-os értékhatár alatt vagy.

Átalányadózás

Ha a költségeid 40% alatt vannak, érdemes az átalányadóban gondolkodni, mert az Szja alatti átalányadózó általános esetben 40% költséget levonhat a bevételeiből.

Ha a bevételed 1000, ebből levonhatsz 400-at, így 600 után fogsz adózni, pontosabban szja-t és járulékot fizetni.

Szja alatti tételes adózás

Szja alatti tételes költségelszámolású adózó minden, a törvényben felsorolt és számlával igazolt költségét elszámolhatja.

Ha a bevételed 1000 és van számlád 800-ról, adózni a 200 után fogsz.

A tervezés nem ördöngösség!

A tervezést – ahogy a nevében is van – tervekkel kell kezdeni. Mi van a Te fejedben?

Mi a pénzügyi célod?

Hogy jutsz el a célig? 

Addig mennyit dolgozol? 

Mennyi lesz a bevételed?

Mennyi ügyfelet fogsz kiszolgálni?

Ezek az elképzeléseiden alapulnak, főleg, ha kezdő vállalkozó vagy. Ahogy telik az idő, és már látod a valós számokat, azok a tények. Nem is lennék igazi kontrollingos, ha legalább egyszer nem hangzana el tőlem a TERV-TÉNY összehasonlítás☺

A terv-tény összehasonlításból születik egy megállapítás. Ha a tevek nagyon nem stimmelnek a valósággal, valamit lépni kell, ami lehet újratervezés, erősebb ügyfélszerzés stb.

tervezheto-jovo

A vállalkozásod egy rendszer.

Egy olyan rendszer, aminek minden szála a Te kezedben fut össze.

Pénzügyileg bármely pontján van elcsúszás, bele kell avatkoznod. Túl sok a marketingköltség, de kevés a bevétel? Valószínű a marketinget kell hatékonyabbá tenni. Ezt inkább bízd szakemberre.

Nagyon nehéz egyszemélyes vállalkozásban valamely területet átengedni másnak, hajlamos vagy azt gondolni, csak az a jó, ahogy Te csinálod, vagy tovább tart elmagyarázni valakinek, mint megcsinálni. Ehhez kell egy jó partner, aki levesz a válladról terhet. Ma már specializálódott virtuális asszisztensek ezreiből választhatsz magadnak segítséget!

Hol kell figyelni a rendszert?

Leginkább a fedezeti pontod figyelésével! Ha alatta vagy, a rendszer minden elemét meg kell vizsgálni, melyiket kell javítani.

Végezetül egy tanács: specializálódj!

Mindegy, hogy Te termékeket értékesítesz vagy szolgáltatást nyújtasz, nem érthetsz mindenhez!

Válassz ki egy területet, amihez kedved van, értesz hozzá, vagy piaci rést látsz benne és áss bele magad!

Most megyek, és megtervezem a 2022-es évem☺

Ha Te is szeretnél velem együtt gondolkodni a vállalkozásod alakulásán, írd meg nekem és beszélünk:

Ha most indulsz a vállalkozásoddal, kérj komplex vállalkozásindítási csomagot, ami az adózási útmutatón kívül tartalmazza a vállalkozásod tervezését is!